Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2014 00:26 - Служебното правителство, президента и морала
Автор: vpencheff Категория: Политика   
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове:
0



 От доста време темата за морала в обществения и политически живот е често дискутирана. Защо нямаше отзвук в обществото след назначаването на служебното правителство от президента на Републиката? Къде останаха протестиращите и техните мрежи? Нека накратко видим как беше погазен морала този път.
Започвайки с първото действия на президента, който не само погази морала, но погази и конституцията. Упражнявайки своите конституционни правомощия, президента назначи служебния кабинет и непосредствено след това ПУБЛИЧНО И НАГЛО обяви, ТОЙ, а не служебния премиер, че правителството ще номира Кристалина Георгиева за еврокомисар. Това правомощие е изключително и само на ПРАВИТЕЛСТВОТО и на никой друг, още по-малко на лидера на ГЕРБ, чрез послушния президент на ГЕРБ, а не на нацията, както е по конституция. ТОВА БЕШЕ ПУБЛИЧНО ПОГАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРИНЦИПИ И УСТОИ ОТ ЧОВЕКА, КОЙТО СЛЕДВА ДА БЪДЕ ВЪРХОВЕН ПАЗИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ!
Поглеждайки към състава на това правителство, не беше трудно да се забележи некомпетентността на министрите по техните ресори. Но нека не пропуснем да уважим премиера и да започнем от него - какво друго да кажем за него, освен ПРОТЕСТИРАЩ!И какъв беше първия му ход, преди още да номинира Кристалина Георгиева - да се изтупа с чисто новия "премиерски" костюм, още неизмил ръце от ръкостискането на церемонията при президента и да отиде да стисне ръцете на ПРОТЕСТИРАЩИТЕ пред парламента, да си направят по едно селфи и да си кажем окончателно - протеста си има вече Държава. И още: Министър на правосъдието с отнети адвокатски права, видни "управленци", гравитиращи около Иван Костов или иначе казано пускане на език от страна на Бойко към Костов за бъдещо съвместно управление. Да не забравяме и Румяна Коларова, преподавател в СУ, един от подкрепилите окупацията през зимата. Военен министър - човека създал План "2004", според който българската армия трябва да се редуция от 90 000 души до 45 000. 
ТОВА ЛИ Е МОРАЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ? ТОВА ЛИ Е ВИЗИЯТА ЗА ЧЕСТНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ? С КОЕ ПРАВО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ВЗИМА ВАЖНИ И ОТГОВОРНИ РЕШЕНИЯ КАТО СПИРАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК ИЩЕ ПРАВИ НАЗНАЧЕНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ АДМИНИСТРАЦИИ.
НО ПОГАЗВАНЕТО НА МОРАЛА ПРЕМИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ С НАЗНАЧАВАНЕТО НА ВАНЬО ТАНОВ ЗА ШЕФ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ. СЛЕД СКАНДАЛНИТЕ ЗАПИСИ, НА КОЙТО ЯСНО СЕ ЧУВА КАК БОЙКО БОРИСОВ ДИКТУВА ПО ТЕЛЕФОНА ЗАПОВЕДИТЕ СИ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ЧАДЪР НАД ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА И ФИРМИ, ТО ЗА КАКЪВ МОРАЛ СИ ГОВОРИМ, СЛЕД КАТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО КОЙ ЩЕ КОНТРОЛИРА "НОВИЯ" ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ, КОЙ ЩЕ ДЪРЖИ ОТНОВО КАНАЛИТЕ ЗА КОНТРАБАНДА? 
И НАКРАЯ НАЙ-ВАЖНОТО, КЪДЕ ОСТАНАХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ???
ОТГОВОРА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЛЕСЕН - ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СИ МЪЛЧАТ, ЗАЩОТО СИ ИМАТ ПРАВИТЕЛСТВО! А КОЙ ИМ ПЛАЩАШЕ И ГИ КОНТРОЛИРАШЕ - ОТГОВОРА ОСТАВЯМ НА ВАС!



Гласувай:
0



1. aboychev - С КАКВОТО ПРАВО
20.08.2014 08:33
ЮЖЕН ПОТОК БЕШЕ ДОПУСНАТ
СЪС СЪЩОТО ЧЕРВЕН БУКЛУК
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vpencheff
Категория: Политика
Прочетен: 6994
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930